søndag den 21. september 2014

Opret indlæg


Skiv et indlæg eller kladde

I toppen af betjeningspanelet kan der skrives et indlæg ved at klikke på ”blyanten”. Her åbner der sig en teksteditorside, som minder meget om de værktøjer, man kender fra andre skriveprogrammer såsom Word og Pages.





Indlæggene kommer til at være på bloggens såkaldte ”Startside”. Startsiden er indrettet som en slags omvendt læsekronologi – altså de nyeste indlæg vises øverst på bloggen, når man læser bloggen.

Man kan sagtens begynde på et indlæg uden at udgive det, nemlig ved at gemme det som kladde til senere udgivelse.

Brug af etiketter til at skabe overblik

En rigtig god ide er at tilføje Etiketter til sine indlæg, som er en slags kategorisering/stikord af emner. Hvis man har tilføjet ”Etiketter” som gadget under ”Layout” i betjeningspanelet, vises de forskellige etiketter/emner i en liste på bloggen fra alle de indlæg, man har lavet. Hvis man som læser klikker på en bestemt etiket i etiketlisten, så samles alle de indlæg på én side, som netop indeholder denne etiket, hvilket gør det særlig nemt for læseren at finde indhold omkring lige præcis ét specifikt emne.



Rediger et indlæg eller kladde

Det er altid muligt at redigere både en kladde eller et allerede udgivet indlæg under ”Indlæg” i betjeningspanelet. Her kan der også slettes eller tilføjes etiketter til indlægget.

Tilføj links i dine indlæg

Der kan nemt tilføjes links i dine indlæg ved at markere en tekst i teksteditoren og dernæst klikke på ”Link”, som giver mulighed for at indsætte en webadresse/ URL adresse til et givent indhold – enten til andre steder på bloggen eller til et eksternt sted på nettet. En god ide er altid at klikke på ”Åbn i nyt vindue”, så læseren ikke kommer ”væk” fra bloggen.



Tilføj dokumenter i dine indlæg


Se videre under indlægget ”Google paletten”.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar