søndag den 21. september 2014

Layout og design


Valg af layout og gadgets

Under oprettelsen af bloggen skulle I vælge en skabelon med et bestemt layout. Det betyder den måde, hvorpå bloggen er indrettet med hensyn til placering af overskrift, blogindlæg mv.

I kan nu under ”Layout” i betjeningspanelet arbejde videre med opbygningen af jeres blog ved hjælp af det, man på blogger.com kalder Gadgets. Gadgets er forskellige muligheder for at tilføje elementer til sin blog, fx at kunne tilføje sider, billeder, etiketteliste, blogliste, blogarkiv mv.

Se betjeningspanelet i venstre side:

 

En god ide er at indsætte en gadget i form af en Blogliste, hvor I tilføjer de andres blogs fra holdet, så I har mulighed for at følge dem og vica verca.

En anden god ide er også at indsætte gadgets såsom Blogarkiv og Etiketter, så der skabes overblik og struktur over bloggens indhold for læseren (og for bloggeren selv).

 


 

Valg af design og skabelon

Hvis I har lyst til at ændre udseende og opbygningen på jeres blog, har I også mulighed for det under ”Skabelon” i betjeningspanelet og videre til ”Tilpas”, fx hvis I vil ændre opstilling, farvevalg til baggrund, teksttype, linkfarve, baggrundsbillede mv.




Hvis I vil bruge eget baggrundsbillede, så husk at størrelsen skal være stort nok (fx 1024 pixels bred).

Brug af billeder

Det er ikke muligt at tilpasse en billedstørrelse direkte på blogger.com i alle henseender, og man skal derfor bruge et billedredigeringsprogram til det. Fx kan man benytte Paint eller andet gratis program. En god ide er også at samle sine billeder (grafik) til bloggen i en samlet mappe på computeren, så man kan finde det frem igen hvis behov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar