søndag den 21. september 2014

At blogge - hvad og hvorfor


Et værktøj

At blogge i en faglig sammenhæng som på dette modul kan være et super godt værktøj til både udvikling, fordybelse og formidling.

I forhold til at tænke formidling kan en blog især være platform for at præsentere et stof i en faglig kontekst. Dog med plads til en mere uformel konstruktion, hvor bloggeren kan formidle egne tanker og oplevelser i en slags dagbogsform, som giver flere dimensioner til et projekt. Der kan altså blive mere plads til processen og ikke kun produktet.

Bloggen kan samtidig byde på fordybelse i et emne på en mere åben måde, netop fordi det kan rumme en masse indhold omkring et bestemt emne. Ikke kun det, som bloggeren nedskriver og formidler, men også med mulighed for at få andres kommentarer eller indsamle gode links til inspiration i et åbent forum.

Oprindelse

Oprindeligt kommer en blog af ordet web log, som netop refererer til en slags log føring, hvor tanker og ideer nedskrives. Det har været et kendt og meget populært kommunikationsværktøj for mange internetbrugere efter år 2000, og giver den enkelte mulighed - og magt - til at formidle på egen hånd, eller sammen med andre i et fællesskab til offentligheden.

Etik

Når man især formidler i en faglig kontekst er det meget essentielt at tænke på etikken. Det vil blandt andet betyde at tage hensyn til egne og andres personlige grænser (reference til persondataloven), retten til anonymitet, at bevare en god og sober tone omkring andre mennesker og omkring et givent emne samt angive kilder på sine referencer (reference til copyrigt).

Læs de forskellige indlæg på bloggen om at oprette en blog eller læs samlet dokument her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar