mandag den 14. december 2015

Multimodale tips

Det kan være en ide at arbejde med multimodale udtryk, når man kommunikerer via en blog. Det er både en sjov og nem måde at få kontakt og skabe mulighed for at blive set og få respons, hvis der er noget at identificere sig med eller blive underholdt af. Det er samtidig en tilgængelig måde at kommunikere eksempelvis med børn, som bruger det visuelle sprog mere end det skriftlige.

Som eksempel, så kan man lave sjove måder at henvende sig eller vise noget af sig selv ved at bruge apps med booth funktioner - her har min lille hund fået meget STORE øjne.




Man kan også bruge kende medieformater, som ens læser kan relatere sig til, da vi har bestemte genreforventninger til forskellige formater. For eksempel kan man henvende sig til sin læser ved at lave en slagt tv-avis udseendelse.


Eller man kan lave digitale fortællinger, for eksempelvis StopMotion film, iMovie trailers, bruge programmet PhotoStory (PC) eller Puppet Pals på iPad (gemme film til kamerarulle og uploade den på bloggen).


Bloggen giver netop mulighed for at dele digitale og multimodale udtryk, hvor både tekst, lyd og billeder kan sættes sammen til et budskab - og som måske fanger læserens interesse og øger forståelsen for kommunikationen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar